HOE ONTSPAN IK?
Het vrouwenlichaam vraagt en verdient de nodige aandacht en zorg.
Moderne vrouwen dragen veel chronische spanning met zich mee. Door de taal van je lichaam te begrijpen en aandacht te besteden aan je adem en adempatroon verbeter en beïnvloed je de doorstroom van je kern.
Alle vrouwen hebben baat bij het leren van de ademcyclus en andere hulpmiddelen die ze aanmoedigen om voor het lichaam te zorgen.

MIJN BALANS
Wanneer we chronisch gestresst zijn, ontspoord de ademcyclus.
Velen van ons hebben het erg druk en weinig tijd voor echte ontspanning, zelfreflectie, meditatie, gebed of stilte.           
Ontspanning is een noodzakelijk onderdeel van elk genezingsproces.                                                                           

Wanneer we ons ontspannen, dan activeren we het autonome zenuwstelsel, dat de genezing bevordert.Stress is een onderdeel van bijna alle ziekten.
Ontspanning en meditatie helpen om de fysiologische effecten van stress tegen te gaan.

Een van de beste manieren om het evenwicht van het lichaam te bewaren ondanks stress is door middel van ademhaling.

DE ADEMCYCLUS
Wist je dat één van je neusgaten meestal dominant is, en dit je hersenfunctie en stemming  beïnvloedt? De rechter- en linkerneusgat beïnvloeden en worden beïnvloed door het autonome zenuwstelsel.De linker hersenhelft is verbonden met de rechterkant van het lichaam en het rechterneusgat; de rechter hersenhelft met de linkerkant van het lichaam en het linker neusgat.

Een ritmische afwisseling van neusgat en hersendominantie vindt elke 24 uur plaats.
Ongeveer om de 60-90 minuten domineert één neusgat , gevolgd door een periode van 20 minuten. wanneer beide neusgaten open zijn en dan verandert de dominantie van het neusgat weer!

ADEMEN DOOR LINKS
Het ademen door de linker neusgat werkt verkoelend, reinigend.Het ontspant en kalmeert het zenuwstelstel, maakt je rustig, empatisch, gevoelig.Verhoogt de alkalische afscheidingen en kan de bloeddruk verlagen. Het wordt geassocieerd met de rechterkant van de hersenen, gekoppeld aan creatief denken,intuïtie,
niet-lineair denken, een gevoel van tijdloosheid en waardering voor kunst, muziek en poëzie.

ADEMEN DOOR RECHTS
Het rechter neusgat is verwarmend, het maakt je waakzaam, geeft wilskracht, helpt de concentratie te verhogen,helpt bij het studeren, voor probleemoplossing en logica. Stimuleert de spijsvertering, kan de bloeddruk verhogen en bereidt ons voor op
intense lichamelijke inspanning, maakt assertief. Het wordt geassocieerd met de linkerkant van de hersenen, gerelateerd aan lineair denken.

20 MINUTEN – DE BALANS
De periode van twintig minuten waarin beide neusgaten dominant zijn, is een tijd van integratie tussen beide systemen.Dit is vaak het moment waarop we willen dagdromen,fantaseren,nadenken, een pauze inlassen  van wat we aan het doen waren, bewegen of emotioneel materiaal verwerken.Het is de tijd van verzoening tussen lichaam en geest, wanneer we meer open staan voor de boodschappen van het lichaam. Het is de tijd waarin we voorbereid zijn om intuïtieve impulsen te ontvangen.

Tijdens deze twintig minuten pauze zijn we meer geneigd om emoties te herkennen
Het tijdstip van de dag waarop beide neusgaten het langst open zijn, is tussen 4-7 en 16-19 uur


In deze workshop besteden we onder andere aandacht aan de adem, de verschillende ademhalingstechnieken, wanneer we welke techniek toepassen, jouw ritme en de werking ervan op het emotioneel en fysiek niveau.Tools die je meteen in het dagelijks leven kan toepassen om je levenskwaliteit positief te beïnvloeden!

WORKSHOP : Datum komt binnenkort

AANMELDEN