Detox met Shiatsu

Detox met Shiatsu

LEVER ‘THE GATE OF LIFE’

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde is de lever een belangrijk orgaan omdat hij het stromen en verspreiden van de levensenergie regelt. Hij is verantwoordelijk voor de planning en organisatie in het lichaam. Verstoringen van de leverenergie hebben een grote invloed op ons leven.

De vraag is ‚leef je je leve(r)n, doe je de dingen die je leuk vind, ben je authentiek?

De opstijgende kracht van je lever is je levenslijn volgen en deze in een richting sturen zonder te onderdrukken ‘het mag gebeuren’, dan kom je in een natuurlijke flow van deze levensenergie.

Dat is je levenselixer, deze kracht is zo mooi en natuurlijk en maakt het mogelijk je authentieke spirit naar buiten te brengen.

Je opent ‘the gate of life’: dan komen de plannen, de verbeeldingskracht en dromen naar boven. De poort opent zich weer voor avontuur en ontdekkingen.

LEVERREINIGING

Met aanpassingen en onderdrukking heb je misschien 30 of 40 procent van je lever geleefd.Deze onderdrukking drukt zich uit in het orgaan als stagnatie.

De lever kan zich herstellen met een leverreiniging, een belangrijk proces wat wordt ondersteunt met Hara Shiatsu.

De functies komen vrij, je galblaas komt weer op adem.

Je stofwisseling wordt beter, je hebt minder behoefte om te eten en je krijgt meer energie doordat de gal beter de darmfuncties gaat voeden.

De psychische druk valt van je af, je voelt je ontspannen, gelaten en vrij.

Je voelt dat je weer terug kan in je ‘oorsprong’, zeggen wat je voelt, de situatie accepteren, de spanning die je niet onder woorden kon brengen kan nu wel geuit en uitgedrukt worden.

Het is het proces van acceptatie naar dankbaarheid dat leidt tot genezing.