De elf maancentra van de vrouw

De elf maancentra van de vrouw

Elke maanfase heeft een unieke betekenis en wij vrouwen reageren daar sterk op. De ene dag voel je je krachtig en kun je bergen verzetten en kort daarna voel je je onzeker en gedeprimeerd. Door deze maancyclus te begrijpen kan je een vast patroon van emoties ontdekken bij jezelf en deze voortijdig herkennen.

De elf Maancentra zijn gevoelige fysieke gebieden op het lichaam van de vrouw. Deze centra reageren op de maan-energieën en die zijn van invloed op hoe ze daar dagelijks mee omgaat.

Deze centra worden in het vrouwenlichaam geactiveerd in een cyclus van 28 dagen, om de  2 ½ dag verandert het maanpunt op het lichaam. De volgorde verschilt per vrouw en blijft altijd constant.(bij een plotselinge traumatische ervaring kan deze volgorde uit balans raken).

De maancentra in kaart brengen 

Door een tijd dagelijks jezelf te observeren en begrijpen wanneer welk maancenter actief is, krijg je meer inzicht op je eigen emoties en breng je jouw patroon in kaart:Wanneer je extravert en zelfverzekerd bent of kwetsbaar en onzeker, je energieniveau hoog is en je het beste belangrijke beslissingen moet nemen of een time out om niet over je grenzen heen te gaan.

Het kan handig zijn een dagboek bij te houden om bij elke maancentrum je eigen ervaringen op te schrijven, sommige vrouwen gebruiken de spiertest of een pendel  om de maancentra in kaart te brengen.

MAANCENTRA

Arcline : wanneer je haarlijn of arcline (energieboog rondom het hoofd) is geactiveerd, ben je op je best. Je bent extravert, gecentreerd, gevoelig, en neutraal in je communicatie. Je voelt je zelfverzekerd. Dingen zijn in flow en vallen perfect op hun plaats. Dit is een goed moment voor het nemen van belangrijke beslissingen, het geven van presentaties en het uitwerken van relaties.

Navelcentrum:Als je Navel Center zwak is, zul je onzeker zijn en erg kwetsbaar voor kritiek. Dit is een goed moment om je Navel Center te versterken met yoga oefeningen.Het is ook een goed moment om een dagboek bij te houden en serieuze discussies te vermijden. Een te sterke navelcentrum maakt je agressief en intimiderend.

Dijen: Wanneer het Maancentrum zich op de dijen bevindt,ben je zeer hoog in je energieniveau. Je bent erg productief en bijna obsessief werk je alle lijsten en projecten door die je de laatste tijd hebt laten liggen.

Oorlellen: dit is een tijd waarin je het meest analytisch bent en misschien ook zeer kritisch op jezelf en anderen.Het is een goede tijd om belangrijke beslissingen te nemen, deel te nemen aan bijeenkomsten en na te denken over welke waarden belangrijk zijn voor jou op het werk en in de thuissituatie.

Clitoris: Wanneer het Maancentrum in de clitoris is, ben je charmant, spraakzaam, sociaal en extravert. Dit is een goed moment om nieuwe vrienden te maken, te netwerken en je te bevinden in een sociale omgeving.

Vagina: Wanneer het Maancentrum zich in de vagina bevindt, heb je de behoefte om sociaal te zijn maar dit krijgt een andere kwaliteit. Je zult op een meer intieme manier contact willen maken, misschien met een kleine groep mensen of met een persoon. Sommige vrouwen willen in deze periode  juist alleen zijn en naar binnen gaan. Het is een goed moment om naar ‚binnen te gaan‘, een ‘time-out’ te nemen, te mediteren en de stilte te voelen.

Achterkant van de nek: Als het maanpunt achter in de nek is, ben je heel romantisch. Je raakt in extase van alle kleine dingen om je heen. Je neemt risico’s, bent flirterig en grillig. Het is een goed moment om nieuwe dingen uit te proberen; maar geen goed moment om belangrijke beslissingen te nemen

Borsten: Als het maanpunt zich in het gebied van de borsten / tepels bevindt, ben je meevoelend, hartgericht en intiem. Je kan in deze tijd veel moeilijker ‚nee‘ zeggen en gaat makkelijker over je grenzen.Het is een goed moment om een feestje te geven of een zieke vriend te bezoeken. Het is geen goed moment om belangrijke persoonlijke of zakelijke beslissingen te nemen.

Lippen: in de lippen gaat de communicatie van een vrouw tot het uiterste. Het kan zeer effectief of zeer ineffectief zijn. Je dieet en spirituele oefening zijn op dit moment vooral belangrijk om je in balans te houden. Als je op jezelf afstemt, kun je bepalen of het een goed moment is om te spreken of te zwijgen. Je woorden kunnen verheffen, inspireren vervreemden en vernietigen. Blijf bij jezelf, als je je onzeker of boos voelt kun je beter zwijgen.  Als je twijfelt, zwijg dan en mediteer voordat je gaat spreken. Tijdens het vrijen kunnen je lippen erg sensueel zijn.

Wangen: wanneer het maanpunt op je wangen is heb je de neiging om zeer emotioneel te reageren. Emotie en commotie gaan hand in hand. Dit is een zeer belangrijke tijd om goed te eten, yoga te doen en te mediteren. Je kan makkelijk je controle verliezen en het vraagt discipline om niet meteen te reageren. Wat je op dit moment voelt, is hoogstwaarschijnlijk een illusie.

Wenkbrauwen: De wenkbrauwen zijn het meest gevoelige deel van het lichaam van de vrouw, omdat ze het meest subtiele deel van het parasymphatisch zenuwstelsel zijn. Als het Maancentrum in de wenkbrauwen zit, ben je heel fantasie- en vindingrijk. Dit is een goed moment om te brainstormen over nieuwe ideeën. Het is een tijd van expansie, een goed moment om te zaaien, om je nieuw bedrijf of actieplan voor te stellen.